Utolsó kommentek

Friss topikok

Leírás

Régebb óta foglalkozok írással, de még csak most jutottam el oda, hogy ne csak a fiókomnak írjak. Íme hát itt vannak a történeteim

Felelsz vagy mersz, az erdő szélén

2012.08.25. 17:03 | Erunder | Szólj hozzá!

4436925336-l_1345906494.jpg_1024x683

 

Jegyzőkönyv a helyszínelésről:

2011. 11. 4. Kisújbánya Szám: 09030/2215

Külterület 72. A régi árvaház

Tárgy: Holtest

Idő: 6:42

Bejelentő: Kozák István Életkora: 39

Eset leírása: Kozák Flórián (13) 2011. 11. 3.-a napján délután 3 barátjával, Kovács Fülöp (13), Tabán Menyhért (12), Tabán Ottó (14) a község játszóterére mentek. Onnan Tabán Ottó ötlete alapján, a község melletti, elhagyott épületbe mentek tovább. Elmondásuk szerint, útközben egy idősebb ismerősüket (kiléte ismeretlen) kérték meg, hogy vegyen nekik alkoholt. A szülők tudomása szerint gyermekik az estét a Tabán házban töltötték.

A régi árvaház épületében alkoholos befolyásoltság alatt vandalizmust követtek el. Több ablakot betörtek, és festékszóróval a falakat összefújták. 23:45-kor Kozák Flóriánt a padlástérbe zárták fél órára. 00:15-kor a padlástér ajtaját kinyitva Kozák Flórián megcsonkított holtestére leltek.

Holtest leírása: A testet meztelenül találták. Hátán 20 egyenes vonalú sérülés látható, és nemi erőszak nyomai észlelhetőek.

Kép a helyszínről mellékelve

 

 

-Na mi van fostok? - Ottó mint a legidősebb, egyfajta bandavezérnek érezte magát. Mindig könnyen rávette a többieket arra, amit ő akart.

-Dehogy parázok. Csak anyámék kinyírnak ha nem megyek haza.

-Ez pontosan a parázás fogalma. Egyébként meg nyugi! Felhívjuk őket, hogy nálunk alszotok. Gyerünk, és basszunk be!

-Oké!

Az árvaház felé haladva a négy jó barát elkezdte iszogatni a sört, amit kaptak. Nem ez volt az első amit ittak, kivéve Menyhértet. Már kezdett sötétedni amikor odaértek. Az épület még napfényben is a frászt hozza az emberekre. Pontosan ezért is tartották a legalkalmasabb helynek ahhoz, hogy nyugodtan piálhassanak, és a játékra amit játszani akartak.

Az ajtó tárva nyitva volt, de az ablakok mind becsukva. Már amelyik nem volt kitörve. Az őszi hideg átjárta az egész helyet. Jól ismerték már az épületet. Sokszor bújócskáztak már itt, és párszor már ittak is itt. Viszont ez volt az első alkalom, hogy itt akartak tölteni egy egész estét.

Felmentek az emeletre, a legnagyobb szobába. Egy régi, koszos, szakadt huzatú kanapé, és két ugyanilyen sárga fotel. Mint amik az '50-es évekből maradtak vissza. Nem tudni, hogy kik hagyták itt őket. Valószínűleg olyan fiatalok, akik korábban ugyanilyen dolgokra használták a termet.

Az első két óra csak mobilról szóló zenehallgatással, és számítógépes játékokról való dumálással telt. Aztán amikor ráuntak, kezdtek bele abba, amiért eredetileg is jöttek.

-Mivel az én ötletem volt az egész én is kezdem.

-Ez nem fair, sorsoljunk! - Csattant fel Menyhért. Tudta, hogyha Ottó kezd, ő lenne az első.

-Igaza van. Nem kezdhetsz csak azért mert te találtad ki. - Flórián közbeszólására Fülöp csak helyeslően bólogatott.

-Jól van basszátok meg. Sorsoljunk.

-KŐ, PAPÍR, OLLÓ! - Skandálták egyszerre, majd mutattak.

Flóriánt kivéve mindannyian követ mutattak. Az ő papírja hozta meg neki az elsőbbséget.

-Ottó, van nálad spray?

-Ez most a kérdés?

-Nem, csak majd szükség lesz rá.

-Van.

-Akkor Fülöp. Felelsz, vagy mersz?

-Merek! - Mélyen Flórián szemébe nézve, tudta, hogy semmi komolyra nem számíthat tőle.

-Akkor fújj egy faszt a falra!

-Add ide.

-Nesze!

Ezzel Fülöp hatalmas betűkkel felírta a falra, hogy ”Tabán Ottó”.

-Nagyon vicces vagy!

-Nekünk tetszik.- Felelte röhögve Flórián, miközben tényleg a földön fetrengett a röhögéstől Menyhért mellett.

-Én jövök. - Szólt Fülöp visszahuppanva a foteljébe, és visszadobta Ottónak a flakont.

Belekortyoltak a sörükbe, és Fülöp a fotelban ülve hátrahajtotta a fejét.

-Ottó, felelsz vagy mersz? - Ránézett, és előre tudta, hogy gyáva lesz merni.

-Felelek!

-Voltál már nővel?

-Persze.

-Hazudsz.

-Nem hazudok. Tényleg voltam.

-Na ja, és kivel?

-Nem azt kérdezted, de elhiheted voltam, és már nem vagyok szűz.

-Ezt még én sem hiszem el. - Szólt Menyhért, egy nagy korty sör után.

-Kussolj te kis pöcs, neked még fel sem áll!

-Anyád!

-Ő a te anyád is, te kis hülye.- röhögtek fel mindnyájan.

-Na jó nekem pisálnom kell.- Állt fel Flórián.

-Készülj fel, hogy te leszel a következő.

-Már most mondom, hogy merek, gondold ki, hogy mit akarsz amíg visszajövök.

Egészen az első fáig sétált. Az éjszaka egészen fényes volt. A Hold még az erdőbe is bevilágított, a csillagok pedig ragyogtak. Sokszor nézte az eget. Szinte megbűvölte őt a rengeteg ragyogó pont. Magában azt, gondolta, hogy egyszer feljut az űrbe. Csurgatása közben csak ezen járt az esze. Egy hangos farkas vonyítás zökkentette ki, és húzta le őt újra a földre. Úgy tudta errefelé már rég nem élnek farkasok. Lélekszakadva rohant vissza a házba, és egyből fel az emeletre.

-Hallottátok ti is? - Zihálása miatt alig lehetett érteni amit mond.

-Mit? -Kérdezte a legkisebb.

-A farkast! Nem hallottátok a farkas vonyítását?

-Flórián itt nem élnek farkasak már vagy száz éve, és ráadásul nem hallottunk semmit, és nem csak azért mert Skrillex a mobilról veret.-Fülöp érvelése Flóriánt egyáltalán nem győzte meg. Tudta, hogy mit hallott, és az egy farkas üvöltése volt a Holdra.

-Mindegy, leszarom. Ha van is farkas ide úgysem jön be. Felelsz vagy mersz? - Már türelmetlenül várta Ottó, hogy visszatérjen, mert az ötletitől szinte már majd szétrobbant a feje.

-Merek.- Reflexszerűen válaszolt Flórián miközben bámult ki a sötétségbe az ablakon keresztül. Várta, hogy megpillantsa az állatot, amit hallott, de erre már nem volt ideje.

-Mielőtt elmondanám a feladatod elmesélnék egy történetet.

-Ne húzd már az időt, csak félsz, hogy utána majd téged választ.

-Ettől nem kell félnie mert téged foglak választani törpe. -Mosolygott rá Flóri.

-Szóval a sztori. Ez régebben egy árvaház volt...

-Jó jó ezt tudjuk, ne rizsázz!

-Kussolj el Fülöp, és figyelj!

-Egy árvaház volt. Pontosan ebben a szobában aludtak a gyerekek. Olyanok mint mi. Amit pedig nem tudtok, hogy az egyikük meg is halt itt. Halálra verték a padláson. Ezért pedig a te feladatod Virágocska, hogy tölts el fél órát a szellempadláson.

-Ez pite, csak adjatok sört.

Egy frissen bontott sör társaságában el is indult a szobából kifele a folyosó végére. Az utolsó ajtó jobb oldalon a lépcsőházra nyílik. Egyedül a tömör betonból készült csigalépcső áll mögötte, ami egyenesen a padlásra vezet.

A padlástér nem olyan magas mint a a szobák, de még egy felnőtt ember is teljesen fel tud itt egyenesedni. Az egész épület padlástere egybe nyitott, és csak az ablakokon át beszűrődő éjszaki fények világítottak. Nem volt túl sok, és csak árnyakat bírt Flórián kivenni. Ahogy a padlás másik vége felé sétált egy kényelmes ülőhely után kutatva egy régi matracot vett észre. A vérfoltok még ebben a gyenge fényben is észrevehetőek voltak. A szaga pedig egyenesen hányinger keltő volt. Mintha vér, és vizelet egyszerre lenne rajta, és teljesen frissnek is tűnt. Hátrálni kezdett tőle, mert a hányingere fokozódott tőle. Egy gerendában botlott meg és esett hátra. A fájdalomtól a hátában összeszorította a szemét, és amikor kinyitotta egy hájas kopasz férfi állt felette. Nem ijedt meg tőle. Sokszor látott már hajléktalant, de azt nem tudta, hogy itt is van egy.

A férfi egyszerű hosszú fekete csuhát viselt. Biztos itt találta.

-Maga itt lakik? -Kérdezte miközben felsegítette őt az idegen.

-Mondhatni.

-Ki maga?

-József atya. Emlékeztetsz valakire régről, de neked és a barátaidnak sokkal mocskosabb a szád mint a régi gyerekeknek.

-Elnézést. Nem szoktunk így beszélni ha más is van körülöttünk.

-Ez nem mentség. -Ezzel befejezve a beszélgetést rávettette magát a gyerekre. Próbálta magát ellökni a férfitől, de csak azt érte, el, hogy leszakította róla az összes felső ruháját, még a pólóját is. Az adrenalintól amit a félelem keltett benne gyorsan mozgott. Felkapta a törött sörösüveget maga mellől, és az alak felé csapott vele, de az átsuhant rajta. A férfi megfogta a kezét és kicsavarta belőle az üveget és elhajította.

-ÁÁááá SEGÍTSETEK! SEGÍTSETEK!

A többiek a régi hálókban ülve egy hangot sem hallottak. Beszélgetek viccelődtek, és nem is sejtették, hogy barátjuk miféle borzalmakat él át éppen.

-Eltelt a fél óra. Menjünk fel lehet bealudt. -Törte meg a beszélgetést Fülöp.

-Oké menjünk, különbön nem tudjuk folytatni a játékot. -Helyeselt Ottó.

-Elég lett volna ha csak tíz percet mondasz neki.

Mindhárman felmentek, de a keskeny lépcsőn csak egymás mögött tudtak. Ottó ment előre, és a mobiljával világított. Felérve észrevették Flóriánt. Pont az egyik ablak alatt feküdt a véres teste. Felette a hájas alak háttal állt nekik, és látták ahogyan egy farkas lopódzik mögé. Menyhért még a lépcsőn állt.

-Engedjetek már engem is fel.

A szellemalak megfordult, de megmozdulni már nem volt ideje, mert a farkas letámadta.

-LEFELE! HÚZZATOK LEFELE! -Fülöp a látványtól ledermedve állt. Ottó lökte fel, ezzel visszataszítva őt a lépcsőházba. Menyhért elvesztette az egyensúlyát a rá nehezedő Fülöptől. Mindketten egészen az ajtóig gurultak. Ottó átugrott felettük és felsegítette őket.

-GYERTEK MÁR!

-Mi történt?

-Vissza kell mennünk érte! -Fülöp nem egészen értette mit is láttak.

-Ő már halott! Rohanjunk, vagy megöl minket is a farkas.

Nem tudták biztosan mi történt, de érezték, hogy veszélyben vannak. Nem tudták hova rohannak, csak a rémület vezette őket. Végül Tabánék háza előtt álltak meg. Ez az első ház a falu szélén.

-Mit csináljunk? -Kérdezte Ottó

-El kell mondanunk, akár megbüntetnek minket, akár nem. Lehet még életben van. Segítséget kell neki hívnunk.

Már majdnem egy óra felé járt az idő. Tabánék csak az apjukkal éltek. Neki mondták el mi történt. Azonnal rendőrt hívott, és azok felvették a vallomásukat. Ottó apja meggyőzte őket, hogy hallgassanak a szellemről, vagy bolondnak nézik őket.

Flórián még látta amint feljönnek. A fájdalom könnyei a szemében elhomályosították a látását, de biztos volt benne, hogy a barátai azok. Tudta a közelítő farkasról, hogy az ő hangját hallotta. Kiáltani szeretett volna, de vér ömlött a szájába. A farkas morgása pedig elnyomta az ő erőtlen segítségkérését. Miután a szellemalak szétfoszlott a farkas harapására, az is köddé vált, és szertefoszlott. A barátait már nem látta. A vértől még mindig csak fájdalmas nyögések jöttek ki a torkán, és ekkor tért vissza a hájas, kopasz szellem. Belemart a hajába, és rekedt hangon a fülébe súgta.

-Nem fog megmenteni senki.

A helyszínelés után az épületet veszélyesnek nyilvánították, és lebontották a melléképülettel együtt. Ottó, Menyhért, és Fülöp brutális módon elkövetett emberölés vádjában bűnösnek találták, és letöltendő büntetéseiket töltik a fiatalkorúak nevelőintézetében.

Címkék: horror gyerekek kísértet árvaház

A bejegyzés trackback címe:

https://erunder.blog.hu/api/trackback/id/tr494731160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása